آپگرید کردن رسیورهای Starsat

 

راهنمای آپگرید کردن رسیورهای Starsat

ابتدا باید آخرین ورژن نرم افزار(Patch) را تهیه کرد که معمولا از وب سایت زیر قابل تهیه می باشد:

www.satsw.com

 حتما توجه کنید که در این سایت با توجه به مدل رسیور خود نرم افزار مربوط را انتخاب نمایید.

معمولا نام فایل چیزی مشابه روبرو می باشد:               Oct_6,SR-X150_120_130_1M_V.zip

که فایل اصلی نرم افزار رسیور (Firmware) با پسوند Bin  ، درون فایل زیپ شده می باشد.

    در حال حاضر آخرین نگارش این نرم افزار ورژن 12.61.1 میباشد که نسبت به نسخه های قبلی دارای قابلیت آپدیت کانالهای پلست (Nagravision Coding System ) بطور خودکار (نیازی به وارد کردن کدهای جدید نمی باشد، در صورت تغییر کدها با 30-20 ثانیه توقف بر روی یکی از کانالهای این پکیج کدهای جدید جایگزین شده و کانالها را می توان مشاهده کرد ).

 قابلیت باز کردن (Decoding) کانالهایی که با سیستم (SECA 2 Mediaguard 2) کدگزاری شده اند (در صورت وجود کدها).

سپس برای برنامه ریزی  رسیور نیاز به نرم افزار ویژه ای به نام لودر داریم ، توصیه می شود از لودر eMUpgrade   استفاده کنید که از آدرس زیر قابل تهیه می باشد:

www.star-sat.com/eMUpgrade.zip 

با توجه به موارد گفته شده در بالا برای برنامه ریزی رسیور باید موارد زیر را داشته باشیم:

   کابل رابط سریال که از نوع نال مودم می باشد.

   آخرین ورژن  نرم افزار اصلی دستگاه (Firmware) که فایلی با پسوند Bin می باشد.

   برنامه لودر برای وارد کردن فایلها به رسیور که eMUpgrade  می باشد و در محیط ویندوز کار می کند. 

 I.      برنامه ریزی  رسیور

حال به تشریح نحوه برنامه ریزی رسیور با استفاده از برنامه eMUpgrade می پردازیم.

ابتدا eMUpgrade را نصب (Install) میکنیم.

رسیور را خاموش کرده و برق آنرا نیز قطع می کنیم (با استفاده از کلید پشت دستگاه در صورت وجود) و تا زمان لازم برق رسیور را وصل نمی کنیم. سپس کابل رابط را متصل می کنیم ، دقت کنید که کابل را حتما به COM 1  وصل کنید در غیر اینصورت رسیور شما توسط سیستم شناسایی نمی شود. پس از اتصال دستگاه توسط کابل مربوطه به کامپیوتر آنگاه eMUpgrade را اجرا میکنیم . صفحه اصلی eMUpgrade  که آمد دقت کنید که گزینه های TYPE  و MODE  حتما در حالت انتخاب باشند.

حال بر روی Browse برای انتخاب فایل Bin کلیک نمایید.   در پنجره ای که ظاهر می شود برنامه اصلی رسیور(Firmware)  فایل با پسوند Bin - که قبلا تهیه کرده اید را انتخاب نمایید و بر روی Open کلیک کنید. 

بر روی Start کلیک نمایید و سپس برق رسیور را وصل کنید. برنامه ریزی بطور خودکار شروع می شود. صبر کنید تا زمانیکه پیغام   Download Successبر روی صفحه ظاهر شود. حال می توانید مطمئن شوید که عملیات برنامه ریزی با موفقیت پایان یافته است.

پس از پایان یافتن عملیات برنامه ریزی ، رسیور ریست (Reset) شده و سپس بر روی نمایشگر آن ساعت ظاهر می شود و دستگاه در حالت Standby قرار می گیرد. حال باید کابل رابط را قطع نموده ورسیور را برای چک کردن ورژن نرم افزار آن به TV متصل کنید. همانطور که قبلا نیز گفته شد در منوی رسیور خود به قسمت

STB Status بروید و S/W Version  را کنترل نمایید باید دقیقا ورژن نرم افزاری که به دستگاه وارد نموده اید را در این قسمت مشاهده کنید (در حال حاضر 2.55).

چنانچه ورژن دستگاه شما تغییری نکرده بود و همان ورژن قبل از برنامه ریزی باقی مانده بود باید قبل از برنامه ریزی توسط فایل Bin یک مرحله اضافی را انجام دهید ، که همان پاک کردن حافظه فلش دستگاه با فایل ورژن  clean می باشد.

1-    فایل clean برای پاک کردن حافظه فلش دستگاه:

http://www.satsw.com/Upload/sw_ver_clean_for_SR-X120,150,200CI.zip 

 برای پاک کردن حافظه فلش باید یک مرحله (دقیقا مشابه عملیات برنامه ریزی ، ولی با فایل ورژن Clean که قبلا تهیه کرده اید) قبل از عملیات برنامه ریزی انجام داده و سپس مشابه روش گفته شده در قسمت قبل اقدام به برنامه ریزی دستگاه می کنیم.

برای این منظور تمام مراحل برنامه ریزی را مطابق آنچه گفته شد انجام داده و هنگام انتخاب فایل در  eMUpgrade  ، فایل ورژن Clean   ( ر sw_ver_clean.bin) را برای دانلود به رسیور انتخاب می کنیم.

پس از لود کردن فایل clean ، حافظه فلش پاک شده و می توانید برنامه ریزی را مشابه روش گفته شده در قسمت قبل انجام دهید.با پایان یافتن این قسمت دستگاه شما به ورژن بالاتر نرم افزار آپگرید شده است و امکانات جدیدی نیز به آن اضافه شده است

 

 

 II.      کددهی به   رسیور

یکی از قابلیتهای مهم دستگاههای استارست امکان کددهی به این دستگاه به منظور مشاهده کانالهای کارتی بدون استفاده از کارت و خشاب می باشد.

برای کددهی به رسیور به دو روش می توان عمل نمود. در روش اول کدها را با استفاده از فایل HEX و یکجا از طریق کامپیوتر به دستگاه می دهیم،  توضیح اینکه پس از استفاده از این روش برای ایجاد تغییردر کدها و یا وارد کردن کدهای جدیدتر باید از روش دوم استفاده نمود . روش دوم وارد نمودن کدها بصورت دستی با استفاده از ریموت کنترل می باشد. ناگفته پیداست که وارد کردن کلیه کدها با استفاده از ریموت کنترل عملی وقت گیر و خسته کننده میباشد ، پس ابتدا کدها را یکجا با استفاده از فایل HEX وارد دستگاه کرده و سپس با ریموت کنترل تغییرات را اعمال می کنیم.

   توصیه می کنیم که اگر در حین عملیات برنامه ریزی نیاز به پاک کردن حافظه فلش دستگاه پیدا کردید از فایل HEX برای کددهی استفاده نمایید در غیر اینصورت نیازی به انجام اینکار نمی باشد و می توانید مستقیما به قسمت نحوه کددهی به رسیور با استفاده از ریموت کنترل می باشد بروید.

1- با استفاده از کامپیوتر

برای کددهی به رسیور در این روش با استفاده از کامپیوتر و لودر مخصوص (Dreamloader) -که یک نرم افزار کامپیوتری مشابه eMUpgrade می باشد- فایل HEX که محتوی کدهای لازم برای بازکردن کانالها می باشد را وارد حافظه دستگاه می کنیم.

پس در این روش باید موارد زیر را تهیه کنیم:

      کابل رابط سریال که از نوع نال مودم می باشد.

     نرم افزار لودر مخصوص با نام Dreamloader

     جدیدترین ورژن فایل HEX مخصوص دستگاه استارست که آخرین تغییرات کدها در آن اعمال شده باشد.

 

برق رسیور را قطع کرده (توسط کلید پشت دستگاه در صورت وجود) و کابل رابط را متصل می کنیم. با توجه به اینکه کابل را به کدامیک از پورتهای سریال کامپیوتر (Com port) متصل نموده اید ، در این پنجره گزینه صحیح را انتخاب کنید(در تصویر فوق Com port1 انتخاب شده است). سپس بر روی Connect  کلیک نمایید. بعد از آن Download را کلیک می کنیم در این پنجره فایل HEX که قبلا تهیه نموده اید را انتخاب کنید.  حال برق رسیور را وصل نمایید. به محض انجام اینکار عملیات دانلود شروع می شود (اگر نیاز به تایید بود OKرا بزنید).

 کاملا صبر نمایید تا دانلود با موفقیت انجام شود .سپس برق رسیور را قطع نموده وکابل را جدا کنید.

 در اینجا عملیات کددهی به رسیور پایان یافته است ، برای ایجاد هرگونه تغییر دیگر در کدها باید از ریموت کنترل دستگاه طبق روش گفته شده در قسمت بعدی استفاده نمایید

1- با استفاده از ریموت کنترل دستگاه

در این قسمت با منوهای رسیور سروکار خواهیم داشت و کدها را توسط ریموت کنترل دستگاه به روش زیر به دستگاه می دهیم.

ابتدا قسمت منوی رسیور را انتخاب کرده ، سپس با استفاده از کلیدهای جهت دار بر روی منوی STB Settings می رویم . بدون اینکه وارد این منو شویم در حالی که نشانگر آبی رنگ بر روی این گزینه قرار دارد کد 1234 را بوسیله کنترل وارد می کنیم تا منوی وارد کردن کدها فعال شود. که در آن چهار سیستم کدگذاری تعریف شده است. سیستم های کدگذاری  وایا اکسس – ایردتو یا بتا کرایپت – نگراویژن – سکا یا همان مدیا گارد.

 Viaccess – Irdeto/BetaCrypt – Nagravision – Seca (Mediaguard)

برای اینکه بدانید کدام کانالها ، در چه ماهواره ای از کدام سیستم کدگزاری استفاده می کنند به وب سایت زیر مراجعه نمایید:

www.kingofsat.com/Search

و برای بدست آوردن جدیدترین کدها و اطلاع از آخرین تغییرات آنها  وب سایت زیر بهترین و معتبرترین منبع برای کلیه سیستمها می باشد:

www.rdi-sat.com

حال به تشریح هر یک از این سیستمها و نحوه وارد کردن این کدها در منوی بالا می پردازیم.

 

1-      وایا اکسسViaccess

 این سیستم بیشتر توسط کانالهای فرانسوی مورد استفاده قرار میگیرد .

برای نگارش کدها از سیستم HEX که از 16 رقم تشکیل شده است استفاده می شود که به شرح زیر می باشد:

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-A-B-C-D-E-F

در صفحه کدهای این سیستم  چهار ستون وجود دارد که به شرح زیراند:

ستون اول شماره ردیف می باشد که از یک شروع شده و به ترتیب ادامه می یابد.

کد هر کانال در این سیستم به طور معمول مجموعه ای از 8 ردیف می باشد و با یک آیدنت 6 رقمی مشترک (ستون دوم) مشخص می شود. ردیفها با یک کلید (Key) دو رقمی (ستون سوم) از یکدیگر متمایز می شوند.

پس ستون دوم همان آیدنت 6 رقمی (در واقع  5 رقمی ،چون  شماره آخر آن همیشه صفر است و در وارد کردن کدها در این دستگاه مورد استفاده قرار نمیگیرد) می باشد و در 8 ردیف متوالی تکرار می شود.

 ستون سوم کلید (Key) دو رقمی است که معمولا رقم اول سمت چپ آن صفر است و تنها رقم دوم آنرا وارد  دستگاه میکنیم.

ستون چهارم ارقام اصلی کد می باشد که تغییرات همواره در آنها اعمال می شود.

حال نحوه وارد کردن و ویرایش کدها در این صفحه را توضیح می دهیم که مختص به سیستم ویااکسس نمی باشد و برای سیستمهای دیگر نیز به همین روش عمل می شود.

 

برای ویرایش کد های قبلی ، نشانگر را روی تک تک ارقام 16 گانه کدها بوسیله کلیدهای جهت چپ و راست (تکمه های کنترل حجم یا ولوم صدا )جابجا می کنیم.  عددها را بسادگی بوسیله کلیدهای عددی وارد می کنیم و برای وارد کردن حروف لاتین A...F از کلیدهای جهت بالا و پایین (تکمه های تغییر کانال) استفاده می کنیم.

برای وارد کردن کد یک کانال جدید (که در بین کدها موجود نمی باشد) باید به تعداد لازم ردیف ایجاد کنیم. سپس در این ردیفها کدها را وارد کنیم.

جهت اضافه کردن یک ردیف ،  کلید قرمز رنگ کنترل (مربوط به تله تکست) را می زنیم  تا یک ردیف کد در انتهای لیست کدها اضافه شود ( هیچ لزومی در پشت سرهم بودن 8 ردیف کد وجود ندارد و در هرکجای لیست که لازم باشد می توان این 8 ردیف را وارد کرد و نیز الزاما نباید کدهای یک سری کانال 8 ردیف باشد در صورتیکه تعداد ردیف کدها کمتر هم باشد اشکالی بوجود نمی آید).

برای حذف یک ردیف ، کلید سبز رنگ کنترل ( مربوط به تله تکست) را می زنیم. اگر ردیفی را اشتباها پاک کردید از صفحه کدها بدون ذخیره تغییرات خارج شوید. (با دوبار زدن کلید Exit)

   نکته ای که حتما باید رعایت شود اینستکه دقت نمایید در مجموعه کدها که در صفحات مختلف می باشند هیچ ردیفی دو بار تکرار نشده باشد (منظور وجود دو ردیف با  Ident  و Key مشترک می باشد). اینکار باعث بروز مشکل در باز کردن کانالها می شود (ممکن است کانال باز نشود). در ضمن در وارد کردن کد ها دقت لازم را بکنید زیرا اشتباه وارد کردن حتی یک رقم نیز باعث می شود کانال کد شده باز نشود. بنابرین درصورت عدم موفقیت حتما کدها را مجددا چک کنید.

 پس از ویرایش و یا اضافه کردن کدها ، برای ذخیره تغییرات انجام شده کلید OK را زده و سپس مجددا OK را برای تایید ذخیره سازی میزنیم.

 

2-      نگراویژنNagravision

 این سیستم بیشتر توسط کانالهای اسپانیایی مورد استفاده قرار میگیرد. مجموعه کانالهایPolsat  لهستان و کانال Star در ماهواره ترکست و... این سیستم را برای کدگذاری انتخاب کرده اند .

در این سیستم از یک آیدنت 4 رقمی با دو ردیف کد استفاده می شود.(در مقایسه با آیدنت 6 رقمی با 8 ردیف کد در سیستم  وایااکسس).آیدنت در دو ردیف مشترک است و ردیفها با کلیدهای 00 و 01 از یکدیگر متمایز می شوند.

 روش وارد کردن کدهای این سیستم مشابه ویااکسس می باشد و نیاز به توضیح ندارد

 

3-      سکا یا مدیا گارد (SECA  Mediaguard)

 این سیستم بیشتر از سایر سیستمها مورد استفاده قرار می گیرد. کانالهای Rai  و Mediaset  ایتالیا وZee   ، CANAL+ ، MCM و... از جمله کانالهایی هستند که با  سیستم سکا گدگذاری شده اند. این سیستم دارای دو گونه 1 و 2 می باشد که نوع دوم آن نسخه کاملتر اولی می باشد. در حال حاضر اکثر کانالها از سیستم SECA 2 بخاطر امنیت بالاتر استفاده می کنند.

توضیح اینکه رسیورهای استارست با نرم افزار (Firmware) ورژن 2.55 به بالا قابلیت باز کردن سیستم SECA 2 را دارا می باشند.

کدهای این سیستم دارای سه ردیف می باشد که این سه ردیف دارای یک آیدنت چهار رقمی مشترک می باشند.

هر یک از ردیفها با کلیدهای دورقمی 0E-0C-0D از یکدیگر متمایز می شوند و کدهای هر خط شامل 16 رقم کد است که در سیستم HEX  نگارش شده اند.

 نحوه وارد کردن و ویرایش کدها در این سیستم نیز مشابه آنچه در سیستم وایااکسس گفته شد میباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد